Valokuvakahvilan kuvablogi
31.12.2011
Hyvää Vuoden vaihdetta!

kuva

kuva


Uudenvuodenaaton kävelyllä. Tällä kertaa hieman pakkasta, joten luonto pääsi tekemään omia jääveistoksiaan Kaukajärven rannalla.

24.12.2011
Joulumänty

kuva


Jouluaatto, vesisade ja joulumänty. Kuvaa hyvin tämän vuoden joulun säätä.

17.9.2011
Värit syksyssä

kuva

kuva

kuva kuva


Vihdoista viimein aurinko taas näkysällä. Päiväkahviretkellä Heramaanjärvellä. Syksyn värit olivat saapuneet.

4.9.2011
Hämppy

kuva


Arboretumin ruusutarhassa ruusuja ihailemassa ja sieltä löytyi tämä hieno hämähämähäkkikin. Ruusuista ei tälläkertaa oikein saanut mitään irti - vaikka hienoja olivatkin.

9.8.2011
Pallas 21.7.2011

kuva kuva

kuva kuva


Loman päätteeksi pikainen reissu Pallakselle ja Hettaan. Pari yötä Hotelli Pallaksessa ja päiväretki tunturiin. Hienot olivat maisemat Taivaskeron päältä (830m Nokian GPS:n mukaan). Huipulla on muuten sytytetty vuoden 1952 Helsingin Olympialaisten Olympiatuli.

Kuva1: Näkymä hotellille tunturista.
Kuva2: Heinikkoa tunturissa.
Kuva3: Huipun valloitus ja Olympiatulen muistomerkki.
Kuva4: Vaeltajia Hetta-Pallas-reitillä.

27.7.2011
Gardajärvi 22.-29.6.2011

kuva


Vihdosta viimein sain koneen kuntoon (kovalevy kaputt..taas!) ja kaikkien asennusten jälkeen pääsen jälleen päivittämään kuvablogia. On muuten uskomaton työ asentaa uudelleen Windows ja kaikki sen päivitykset + kaikki muu tauhka. Levy itse meni takuuseen, mutta ei se paljon naurata, kun postissa saa uuden - tyhjän - levyn takasin. Onneksi kuvista ja Lightroomin asetuksista on varmuuskopiot tallessa..

Siis..kesäkuussa lomareissulla Gardajärven maisemissa Italiassa. Maisemat olivat upeita ja tyystin erilaisia kuin kahdella aikaisemmalla reissulla Toscanan suunnassa. Vettä, jyrkkiä vuoren seinämiä, vuorimaisemaa Monte Baldon huipulta ja tietenkin päätähuimaavia serpentiiniteitä.
Valokuvia tuli räpsittyä normaaliin tapaan - sellaisia perus lomakuvia (ylläolevaa kuvaa klikkaamalla pääsee galleriaan). Mukaan otin tarkoituksella vain 24-105mm linssin, jotta selviäisi, onko siitä ns. yleislinssiksi. Ihan hyvin sillä pärjäsi - tosin ajoittain kaipasi laajempaa kuvakulmaa (siis 10-22mm linssiä :-).

Majoituspaikkamme sijaitsi n. kilometrin päässä Gardan rannasta Padenghe Sul Garda -nimisessä kylässä. Agriturismon sivuille pääsee tästä:
Cascina Crocelle

10.6.2011
Canon EF 24-105mm f/4L IS

kuva

kuva

kuva
Tuli sitten hankittua uutta kuvauskalustoa - nimittäin L-sarjan 24-105mm. Tavoitteena olisi, että ei-varsinaisilla-kuvaus-reissuilla voisi käyttää pelkästään tuota linssiä sen avaramman laajan pään ansiosta. Aiemmin olen kantanut 10-22mm ja 28-105mm ja siinä on aina se linssin vaihtamisen vaiva. Plus hieman enemmän painoa. No uudessa tuli tietty mukana muitakin plus-ominaisuuksia kuten kuvanvakain, L-sarjan kosteuden ja pölyn sieto, vakio valovoima ja uskoakseni myös parempi kuvan laatu. Tynnyrivääristymä tuota uutta linssiä kuulemma vaivaa, mutta Lightroomilla sen saa korjatua suit sait sukkelaan.

Yllä kolme otosta uudella tuttavuudella (ensimmäinen 24mm ja loput 105mm). En muuten aiemmin ollut nähnyt Auroraperhosta in live. Hieno perhonen - harmi, että en päässyt tarpeeksi hyvään kuvakulmaan ennekuin kaveri otti hatkat.

22.5.2011
Rutajoki

kuva

kuva

kuva

kuva

kuva
Sunnuntaiaamu Rutajoella Keski-Suomessa. Tai no, olihan se kello jo 10 korvilla, kun varsinaisesti joen varteen päästiin. Hieno koski löytyi ja joen varrella paljon rentukoita. Ja ketunleipiä.

6.-8.5.2011
Seitsemisen kansallispuisto

kuva
Taas pitkän (luovan?) tauon jälkeen kameravehkeet esiin naftaliinistä ja kuvausretkelle. Tänä keväänä retki suuntautui Seitsemisen kansallispuistoon (Luontoon.fi). Ensimmäinen yö telttamajoituksessa ja toinen vuokramökissä.
Seitseminen on maisemaltaan korpimetsää ja suoaluetta ja niiden lomassa virtaa pieniä jokia. Kuvaamiseen maisemat ovat mielestäni ehkä hieman tylsiä, mutta retkeilyyn maastot sopivat mainiosti.

Ensimmäisen yön leiripaikaksi valittiin Jokiristin telttailupaikka. Paikka on ikäänkuin keskellä metsää ja vielä hieman uudenkarhea (tehty puolitoista vuotta sitten), mutta teltoille (3 kpl) löytyi ihan hyvät paikat, joten mikäs siinä. Aamulla heräsimme kuvaamaan klo 4 aikoihin ja suuntasimme joen vartta pitkin kohti Lieslampea. Matkalla nähtiin vanha mylly. Sammakoita nähtiin retken aikana huomattavan paljon - ylläoleva kuva edustaa konnaa kauneimmillaan.

Toinen yö majoituttiin Villipohjolan Rysäsälampi-nimiseen mökkiin (Rysäslammen mökki). Mökki oli siisti ja hyvällä paikalla lammen rannalla. Saunassa oli mukava lämmitellä kylmän telttayön jälkeen.

Retken kuvasaalista on nähtävillä galleriasssa: Kuvagalleria

21.2.2011
Saaren kansanpuisto

kuva


Talvikuvausreissu Saaren kansanpuistoon (Luontoon.fi) . Pakkasta oli hyvät -25 astetta, kun lähdimme parkkipaikalta reppu selässä kohti laavupaikkaa. Tälläkertaa porukastamme yhdellä oli eräsukset ja me muut olimme ihan jalkapelillä liikkeellä. Vartavasten reissuun ostetut armeijastakin tutut irtohuopakumpparit olivat ihan riittävät jalkineet. Korkea varsi kiristyshihnoineen piti huolen siitä, että lunta ei kenkään päässyt. Pakkanenkaan ei pahemmin päässyt varpaita nipistelemään ja sen vähän sai sitten nuotion lämmössä poistettua.
Kuvia otettiin menomatkalla ja palatessa, sekä kahvin keittämisen lomassa laavun ympäristössä. Kirkas aurinkoinen sää uumoili jo hieman kevään tuloa. Ehkä.

Ylläolevaa kuvaa klikkaamalla pääsee katsomaan reissun kuvia galleriasta.